stagiairs 2 Stagiairs

Volg je een opleiding die zich o.a. richt op leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften? Heb jij interesse in een stage in Ondersteuningsnetwerk Limburg Vrij? Lees dan zeker onze voorwaarden om na te gaan of dit haalbaar is voor jou.


Voorwaarden

  • Een stage binnen het ondersteuningsnetwerk wordt altijd gecombineerd met een stage in een BuO-school. Een voltijdse stage binnen het ondersteuningsnetwerk is niet haalbaar.
  • Een stagiair moet eerst ervaring opdoen/opgedaan hebben in het BuO, ook voor een kijkstage.

 Werkwijze

1. De netwerkcoördinatoren verzamelen de stage-aanvragen op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Info die we graag ontvangen samen met de
    aanvraag: doel, aantal studenten, opleiding, stageduur, stage-uren, doelgroep, achtergrond BuO, inhoud stagetaken.

2. De grotere projecten worden besproken op het Beheerscomité 

3. De netwerkcoördinatoren sturen een antwoordmail naar de stagiairs

4. Als aan alle voorwaarden is voldaan, mogen de stagiairs contact opnemen met het zorgloket en de directie van de BuO-school om van daaruit verdere 
    afspraken te maken.

5. De coördinator(en) van het zorgloket en de directie van de BuO-school bekijken samen of de stage haalbaar is en op welke manier die ingepland kan 
    worden.

 

AfsprakenbinnenONW

  • Mogelijke stages: kijkstage, werkplekleren, doestage
  • Een te korte stage (maar een paar dagen) is niet haalbaar (praktisch, organisatorisch, administratief …).
  • Er is steeds toestemming nodig van de ouders, de leerling en de school gewoon onderwijs. Aangezien de stagiair verbonden is aan een BuO-school, zal dit ook geregeld en geregistreerd worden door de BuO-school. De ondersteuner noteert in zijn/haar ondersteuningsfiche op welke momenten de stagiair aanwezig was. 
  • Om er zeker van te zijn dat de stagiair de GDPR-regelgeving in acht neemt, zal hij/zij een stagecontract van de opleiding moeten voorleggen waarin dit opgenomen is.
  • In principe worden de taken van de stagiair (in de school) enkel uitgevoerd in de aanwezigheid van de ondersteuner. Een stagiair kan: observeren, mee nadenken over aanpak, materialen helpen uitwerken, samen met de ondersteuner aan de slag met een leerling/leerkracht/team …
  • Aangezien de stagiair een stage in de BuO-school combineert met een stage binnen het ondersteuningsnetwerk, zal hij zowel door de stagementor(en) van de school als door de ondersteuner(s) beoordeeld worden.
  • Er is een heel belangrijke algemene afspraak: bij het bepalen van de inhoud en de aanpak wordt steeds goed afgestemd met de directie van de BuO-school.